Καθάρισμα χαλιών

Καθάρισμα χαλιών

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν, σκόνες ή ξελεκιαστικά, φροντίστε να ελέγξετε την επιλεγμένη μέθοδο καθαρισμού σε ένα μικρό και διακριτικό κομμάτι του τάπητα και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

Σαμπουάν. Ίσως η πιο δημοφιλής μέθοδος καθαρισμού. Το σαμπουάν είναι αρκετό να αραιωθεί με το νερό στις αναλογίες που αναφέρονται στη συσκευασία, να πέσει στο χαλί και να το σκουπίσετε πολύ καλά με ηλεκτρική σκούπα. Κάποια σαμπουάν πωλούνται ήδη σε μορφή αφρού. Σε αυτή την περίπτωση αρκεί να ψεκάσετε το χαλί ομοιόμορφα ακριβώς εκεί που πρέπει.

Καθολικά ξελεκιαστικά. Με αυτό το φάρμακο ψεκάζεται ο λεκές στο χαλί και στη συνέχεια αφαιρείται με ηλεκτρική σκούπα μαζί με την βρομιά. Τα ξελεκιαστικά έχουν ένα ευρύτερο φάσμα επίδρασης και, ως εκ τούτου, είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Πολλές νοικοκυρές υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη η χρήση κανονικού σαμπουάν και αν αυτό δεν βοηθήσει, να δοθεί ο τάπητας στο καθαριστήριο.

Σκόνες για καθαρισμό ταπέτων. Αυτά διαλύονται σε νερό και χρησιμοποιούνται για το στεγνό καθάρισμα των χαλιών. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Ορισμένες σκόνες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. Πάντα να φοράτε τα γάντια σας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για την καταπολέμηση διαφόρων τύπων λεκέδων είναι επίσης κατάλληλα η αμμωνία, το ξύδι, η σόδα μαγειρικής. Ένα λεπτό χαλί μπορείτε να το καθαρίσετε με ψιλό αλάτι. Στρώστε το χαλί στο πάτωμα, ρίξτε το αλάτι και σκουπίστε το καλά.

Scroll