Πετσέτες

Πετσέτες

Πως να επιλέξετε τη σωστή πετσέτα μπάνιου. Η πετσέτα μπάνιου είναι αξεσουάρ του μπάνιου και του λουτρού. Εκτός το ότι είναι απαραίτητες στη καθημερινότητά μας, έχουν γίνει και ένα πολύ καλό αντικείμενο για δώρα κάθε περίστασης. Στη σημερινή εποχή έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από τεράστια ποικιλία χρωμάτων, ύφανσης και σχεδίων. Καμιά φορά η μεγάλη ποικιλία δυσκολεύει κατά κάποιο τρόπο την επιλογή μας και για αυτό θα διευκρινίσουμε ορισμένα χαρακτηρίστηκα των πετσετών.

Στην επιλογή των πετσετών προσέχουμε τις διαστάσεις, το ύφασμα και το χρώμα. Το χρώμα και οι διαστάσεις είναι δευτερεύοντα, πρώτα από όλα κοιτάμε το ύφασμα. Η ύφανση των πετσετών παίζει μεγάλο ρόλο γιατί από αυτήν εξαρτάται η ποιότητα της πετσέτας, η αντοχή της στο χρόνο και η αίσθηση στην επαφή με το σώμα.

Εκτός από πετσέτες μπάνιου υπάρχουν και κουζίνας, προσώπου, χεριών, ποδιών και μαλλιών. Οι μικρότερες πετσέτες είναι για την κουζίνα και το πρόσωπο. Οι πετσέτες για την κουζίνα διαφέρουν από τις υπόλοιπες στην ύφανση. Οι πετσέτες κουζίνας ράβονται από λινό, κάτι που δεν δημιουργεί ωραία αίσθηση στην επαφή με το πρόσωπο. Ενώ οι πετσέτες για το μπάνιο και το πρόσωπο κατασκευάζονται από μαλακό ύφασμα το οποίο απορροφά καλύτερα το νερό. Τέτοιες πετσέτες είναι οι βελουτέ, οι ζακάρ, οι μπαμπού. Η πετσέτα για τα μαλλιά χαρακτηρίζεται από το μέγεθος 50x100 εκ. και την πυκνότητα ύφανσης 450-500 g/m2.

Scroll